Както вероятно сте се убедили, ние сме големи привърженици на малките промени.
Да смениш шоколада с морковче, асансьора - със стълбите и найлоновата торбичка - с платнена и си направил три големи промени в живота си – храниш се по-здравословно, стягаш се неусетно и спестяваш на природата поне 365 пликчета годишно.
Имаме добри новини за още една такава малка промяна – замяната на белия ориз с кафяв.
Кафявият (неполиран) ориз е много по-полезен от белия, тъй като съдържа повече хранителни вещества, минерали и фибри.
Вероятно точно в консумирането на кафяв ориз се крие причината в Азия сърдечносъдовите заболявания да са много по-малко, отколкото в другите страни.
Според американски учени, направили сравнението между белия и кафявия ориз, консумирането на кафявия ще ви предпази от високо кръвно налягане, атеросклероза и инфаркт.
Кафявият ориз се готви по същия начин като белия, само че срокът му на съхранение е много по-къс.