IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Още плюсчета за кафявия ориз

3 май 2010 14 07

Само една проста замяна в менюто, и сърцето ви ще е по-здраво

По-добре кафяв ориз. Снимка: Dreamstime

По-добре кафяв ориз. Снимка: Dreamstime

Както вероятно сте се убедили, ние сме големи привърженици на малките промени.

Да смениш шоколада с морковче, асансьора - със стълбите и найлоновата торбичка - с платнена и си направил три големи промени в живота си – храниш се по-здравословно, стягаш се неусетно и спестяваш на природата поне 365 пликчета годишно.

Имаме добри новини за още една такава малка промяна – замяната на белия ориз с кафяв.

Кафявият (неполиран) ориз е много по-полезен от белия, тъй като съдържа повече хранителни вещества, минерали и фибри.

Вероятно точно в консумирането на кафяв ориз се крие причината в Азия сърдечносъдовите заболявания да са много по-малко, отколкото в другите страни.

Според американски учени, направили сравнението между белия и кафявия ориз, консумирането на кафявия ще ви предпази от високо кръвно налягане, атеросклероза и инфаркт.

Кафявият ориз се готви по същия начин като белия, само че срокът му на съхранение е много по-къс.

КоментариКоментари