Ще започнем оттам, че преяждането само по себе си е редно да бъде избягвано.
Разбира се, лесно е да го напишем, но когато човек трябва да се изправи пред изкушението, че и да го преодолее, настава друга история.
Ако се поддадете (дано не го правите често) и в края на обяда или вечеря се оглеждате за златно перо от римско време, спрете! (добре де, не толкова рязко, така ни дойде).
Заменете оглеждането за златно перо с оглеждане за праскова.
Оказа се, че тя съдържа ензими, които лесно се справят с чувството на тежест в стомаха.
Прасковата стимулира производството на стомашен сок, което от своя страна забързва храносмилането.
Естествено, по-добре е изобщо да не се преяжда и да замените половината си хранене с две праскови.
Така със сигурност ще се справите с преяждането, като го избягвате.