IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Яжте лук..., ама червен

8 октомври 2010 13 52

Червеният лук намалява лошия холестерол

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

И като сме го подкарали на цветни храни, червеният лук предпазва от сърдечносъдови заболявания, като намалява лошия холестерол.

В същото време той увеличава нивото на добрия холестерол, който пази сърцето.

Изследване с плъхове на учени от университета в Хонконг показа, че след два месеца консумация на червен лук, лошият холестерол намалява с 20 процента.

Червеният лук обикновено е по-сладък от белия и затова е много подходящ за салати.

Лукът отдавна се смята за полезна храна.

Той пази от рак, сърдечносъдови заболявания и помага при настинка.

В Китай, където консумацията на лук и чесън е най-висока в света, рискът от рак на стомаха е с 40 процента по-нисък от средното.
 

КоментариКоментари

dhjghbm ( преди 9 години )
Vinagi,stom sam v nas-prez pochivnite dni i vecherite prez sedmicata go konsumiram,Nai veche az ,che i na drugite v kasti im haresa .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
7555 ( преди 14 години )
Лечебни апликатори от ***. fraktal. dir. bg
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
wildprincess ( преди 14 години )
Само такъв използвам за салати.А в ядене страшно мразя кромид.Не го използвам,защото е лигав когато е готвен..Бррр само като си помисля и ми става лошо.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар