IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Ягодите пазят сърцето

27 октомври 2010 06 37

Червените плодове намаляват риска от сърдечни болести

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Както не веднъж сме казвали, ягодите изобщо не са за пренебрегване. Е, не че края на октомври е най-подходящото време да засягаме алената тема, но пък е хубаво да си го знаете.

Този път няма да ви занимаваме с маски за лице, или други козметични рецепти, ценни за кожата.
Става въпрос за сърцето и неговото здраве.

Ежедневната консумация на ягоди помага за намаляването на риска от сърдечен удар и инсулт, показва ново изследване.

Учени от университета в Оклахома, откриха, че хората, които консумират ягоди в продължение на осем седмици намаляват риска от сърдечни проблеми.

В края на проучването нивото на лошия холестерол при доброволците спаднало с повече от 10%.

Освен това ягодите съдържат голямо количество витамин С и имат силен антиоксидантен ефект.

Затова –яжте при първа възможност.

Още полезни за сърцето храни:

Храна за сърцето – най-подходящите храни за здраво сърце

Натуралният шоколад е полезен за сърцето

Орехите са по-здравословни за сърцето от зехтина

Риба, месо, плодове и зеленчуци за здраво сърце


 

КоментариКоментари