Така и така сме се заговорили за хубави червени течности, та решихме да подновим темата и за червеното вино.
Една малка чаша червено вино на ден може да помогне за лечението на диабет, пише в. "Дейли телеграф", позовавайки се на резултатите от австрийско изследване.
Авторите на проучването от Университета по естествени ресурси и приложни биологични науки във Виена са установили, че мощните антиоксиданти във виното помагат срещу заболяването колкото и дневната доза лекарство срещу диабет тип 2.
Полифенолите - активните съединения във виното, съдържащи се в една чаша от 125 милилитра, действат по сходен начин с лекарство Розиглитазон, известно като Avandia.
Медикаментът наскоро беше забранен във Великобритания заради повишения риск от сърдечносъдови проблеми.
Изследването е направено преди забраната да влезе в сила, отбелязва изданието.
Още червено здраве:
Червено вино пришпорва мисълта
Червеното вино и бамбукът ни помагат да живеем по-дълго