Джун Йошида е завършил Гимназията за древни езици и култура в София.
Започва да учи “История на изкуството” в НБУ, но тръгва със студентска програма за САЩ, където започва работа в ресторант.
След края на бригадата завършва курс в кулинарната академия Le Cordon Bleu.
В Щатите започва работа първо в “Case” - ресторант за съвременна американска кухня, а след това - в “Ritz”, Орландо, където работи със световно известния Норман Ман Ейтън.
В София е работил с ресторанти, като Пасторант, Brasserie, Cru. В момента работи по нов свой проект.
Един от лекторите на форум Храна е и на него ще представи идеята си за здравословен фаст фууд.
Какво е хубавата храна?
Тази приготвена с внимание, любов и качествени продукти и споделена с прители, семейство и любим човек.
Кои са най-разпространените заблуди в България, свързани с храненето?
Предполагам че са много: например, че здравословната храна е задължително “невкусна”. Също така, че продукти като боб са типично български.
Какво е здравословно хранене за вас?
За всеки е строго индивидуално, но като цяло трябва да се ползват качествени продукти и да се яде умерено.
Да не се яде месо, особено червено, всеки ден.
Да се консумират пресни морски продукти, много плодове и зеленчуци, ориз, хляб (не бял!), пастата също не е вредна, по-скоро сосовете към нея могат да бъдат.
Трудно ли е да бъдеш готвач?
Да. Изисква много себеотдаване, дисциплина, дълги часове извън дома, работа, когато всички други почиват. Това не е работа за всеки.
Можете да се запознаете с останалите лектори в сайта на Горичка. Там тече и регистрацията за участие във Форум Храна. Цената е 30 лв. за двама и 20 лв. за един.