IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да знаем за диетата на Скарсдейл

11 януари 2005 10 28

Какво трябва да знаем за диетата на Скарсдейл

Създадена е от д-р Херман Тарновер през 1970 г. Това е 7-14 дневен диетичен план. Основните храни в диетата са плодове, зеленчуци и нетлъсти меса.

Диетата е една от първите, които препоръчват малко въглехидрати и малко калории /в рамките на 1000 на ден/. Чрез диетата се губи по 1 паунд /453 г / на ден. Тя осигурява бърза загуба на тегло, лесен за следване план и няма ограничение на размерите на порциите.

Негативите на диетата са:

- Загубата на тегло се дължат на загубата на вода, а не на мазнини
- Много стриктен диетичен план
- Теглото бързо се наваксва
- Чрез предвидените храни в диетата се дават малко количество витамини и минерали

Подробности за диетата “Скарсдейл” може да намерите в книгата за нея - Scarsdale Diet Book .

Д-р Тарновер, който е кардиолог и основател на медицинския център “Скарсдейл”, нарича хранителния си план “няма глад, няма скандална диета” и обещава повече от 20 паунда / повече от 9 кг/ за 14 дни.

Спазващите диетата е неоходимо да са стриктни с менюто – да приемат 1000 калории на ден, от които 43% белтъчини, 22.5% мазнини и 34.5 % въглехидрати.

Д-р Тарновер провежда в продължение на 19 години тази диета с пациентите си с наднормено тегло, за които счита, че са болни от свръхкилограмите си, които предизвикват високо кръвно налягане, висок холестерол и в края на краищата сърдечно-съдови болести.

Диетата, която беше написана на парче хартия, бързо обиколи приятелите на пациентите и техните семейства.

В книгата си д-р Тарновер инструктира подлагащите се на диетата да махат тлъстините от месото, да избягват маслото и майонезата.

Диетата “Скарсдейл” няма вредни последици във връзка с белтъчното натоварване.

Д-р Тарновер окуражава спазващите неговата диета да се упражняват, което се признава от съвременните експерти като основно средство за тези, които се нуждаят от дългопродължаващо отслабване. Въпросът е дали хора с толкова малко калории при нисковъглехидратна диета ще имат необходимата енергия.

КоментариКоментари