IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

С новите подправки ставате факир в готвенето

9 ноември 2005 12 07

С новите подправки ставате факир в готвенето

Времето, когато жените седяха пред печката в кухнята с часове, отмина отдавна. Съвременната жена има кариера, спортува, грижи се за себе си и семейството си.

Производителите на подправки, водени именно от тази нова реалност, създадоха ново поколение сосове, които заменят досадното и дълго рязане на ситно на чушки, моркови, целина, магданоз и всички други вкусни зеленчуци, без които ястията просто не се получават.

В основата на всички фиксове са изсушени зеленчуци, подправки, сметана, изсушени гъби и маслини, сол. За приготвянето на ястието е необходимо само основната съставка- пиле, месо или риба. Всичко друго, което прави яденето вкусно, се съдържа в пликчето фикс.

Сместа се изсипва в половин литър вряща вода, разбърква се добре и се прибавя към месото. Оставя се да ври колко време е необходимо и ястието е готово без след това кухнята ви да прилича на бойно поле.

Подобни „ястия на прах“ са много подходящи и да очаровате свекърва си, новия си приятел или всеки друг, който трябва да бъде очарован от приготвената от вас вечеря. Изборът е огромен и за не повече от час ще можете да приготвите всички необходими ястия- от супата до десерта.

Естествено, както с всичко в днешно време, не трябва да прекалявате и с подправките и супите на прах. Някои специалисти са на мнение, че стабилизаторите, които се използват почти във всички полуфабрикати, водят до неприятни за здравето последици, ако се получи пренасищане на организма с тези вещества.

КоментариКоментари