IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Диетата 5:2

30 август 2012 12 40

Ограниченията са само в рамките на два дни

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Поне веднъж в живота си всеки е правил диета. Наложената мода на слабите или добре оформени, атлетични тела, кара хората никога да не са удовлетворени с визията си. Считаше се, че неразумната суета е запазена марка на жените, ала напоследък мъжете също търсят начин да подобрят визията си, че и здравето си.

За съжаление повечето хора, макар и да четат, за да са осведомени, искат да правят бързи диети, които за отрицателно време да махнат мазнините и излишните килограми. Вярно е, че колкото по-бързо отслабнеш, толкова по-мотивиран ще си да спазваш някакъв режим, ала вредата от подобни нискокалорични хранения, е голяма. За йо-йо ефектът да не говорим.

Едно здравословно решение за борбата с килограми предлага Майкъл Мозли. Той е доктор, журналист и водещ на предаването по BBC "Два хоризонта" , в която се говори за периодичното гладуване.

Ето и какво представлява диетата 5:2

- Принципът на диетата е следният: 5 дни в седмицата се яде нормално, а в два количеството калории не трябва да надвишава 500 за жените и 600 за мъжете.

- Няма значение точно кои дни сте избрали да ограничите храната си.

- В дните, в които поемате по-малкото количество калории може да прецените дали да ги консумирате на едно ядене или на няколко. За отслабването няма никакво значение.

- Все пак Мозли препоръчва да се поемат около 300 калории на закуска (две яйца с бекон, например) и след това един обяд или вечеря (риба на скара и малко зеленчуци).

- През останалите дни калорииният прием не трябва да надвишава 2000 калории за жените и 2600 за мъжете.

- Тази диета (или по-скоро режим) не се препоръчва за бременни жени и диабетици. Всеки, който иска да се подложи на този хранителен режим, е добре преди това да се посъветва с личния си лекар.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари