fallback

Защо шоколадът е по-вкусен, когато сте на диета

19 March 2013 13:00

Вината придава на храната по-добър вкус

Снимка: Dreamstime

Едва ли има човек, който е бил на диета и през това това време не си е представял зашеметяващия вкус на шоколада. Мнозина дори са се отдавали на изкушението. Както се казва „забраненото е най-сладко“, а вината, оказва се, е най-вкусната съставка. Ново проучване установи, че

вината кара хората да се наслаждават повече на храната, докато са подложени на диета. В проучване участвали 40 жени, които били разделени на две групи. Първата група имала задача да чете списания със здравословна тематика, докато втората група жени чела нещо, което не било свързано с благосъстоянието на човек. След това на всички дами били раздадени по шоколадови блокчета. Оказало се, че жените от първата група се насладили на шоколада с 16% повече, отколкото жените от втората група.

Автор на статията:
Милена Алексиева
Сподели
шоколад вина удоволствие
0 коментара
fallback