IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетно влизане във форма за 10 дни – II част

17 април 2006 11 13

Втората част от 10-дневния план за прочистване от токсините, сваляне на натрупаните килограми и постигане на свежо "пролетно" самочувствие

Пролетно влизане във форма за 10 дни – II част

Пролетта вече официално настъпи и е време да свалите пуловерите, шаловете и дебелите дрехи. Ако се чувствате напълнели, отпуснати и не във форма – не се притеснявайте. Ние ще ви накараме да се почувствате супер свежи с нашия детоксикиращ план, с който ще смъкнете килограми, ще прочистите организма си от натрупаните токсини и ще изглеждате и отпочинали и секси.

Вече ви представихме първите два дни от режима, сега продължаваме по-нататък:

Трети  ден

Започнете да се движите 

Половин час умерена физическа активност (ходене, тичане, каланетика, йога например) поне пет пъти седмично е достатъчно да се раздвижите и да се чувствате много по-тонизирани. Така ще започнете да си създавате спортни навици. Не забравяйте, че редовните упражнения намаляват драстично риска от рак.
Последните проучвания показват че 30 минути умерени упражнения пет пъти седмично е изключително полезно за женския организъм.

Не забравяйте, че освен плуването и тичането в парка тази категория се включва и сексът, но стига наистина да влагате достатъчно усилия докато го правите.

Четвърти ден

Вдъхнете си увереност и се заредете със светлина

Опитайте се да се вдъхновите. Затова не е нужно да четете и да вярвате на разни странни мании (или учения, които изобщо не са ви ясни), като разкриване на мантри, чакри и подобни неща.
Достатъчно е да си кажете ясно и високо, че се харесвате и, че вярвате в себе си. Казвайте си често и с усмивка:
„Чувствам се супер“, „Уча се да си харесвам тялото“. Може и нещо подобно, но наистина си го повтаряйте.

Не забравяйте и светлината. Колкото повече естествена светлина „попивате“ толкова повече настроението ви се подобрява. Така че разходките на слънце са супер полезни. И

Излизайте от офиса в обедна почивка и се разхождайте, събирайте настроение. Имайте предвид, че пролетното слънце може да бъде доста силно и да изгорите. Носете си крем със защитен фактор, за да не ви се обели носа, най-малко.

Между другото, през всички дни до края на режима не забравяйте, че важи правилото с храните още от първия ден. Никакви боклуци!

Пети ден 

Намалете кофеина

Не е възможно, а и не е реалистично, да се откажете от всички лоши навици изведнъж. Но ако пиете по над 5 чаши кафе на ден, сега е време да започнете да намалявате постепенно тази доза.

Намалявайте количеството с по половин чаша на ден, не повече, защото рязкото спиране на кофеина може да доведе до неприятно главоболие.

За повечето хора безопасната доза кафе е максимум 4 чаши дневно. Това общо взето се равнява и на 6 чаши чай, така че ако пиете чай в огромни количества, също го намалете постепенно.
 
Очаквайте плана за следващите дни от пролетното влизане във форма!

КоментариКоментари