IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет клопки пред мъжката диета

23 август 2006 09 04

До ден днешен се очаква от мъжете да имат огромен апетит и да се тъпчат всеки път като за последно

Пет клопки пред мъжката диета

Още в праисторически времена мъжете са ловували, за да изхранват семейството си. В същите тези праисторически времена мъжете са ядели страшно много, за да имат енергия да ловуват.

Да, обаче от тогава са минали, има-няма, милион години. Въпреки това, до ден днешен се очаква от мъжете да имат огромен апетит и да се тъпчат всеки път като за последно.

И тук идва кофти моментът, в който от всеки мъж се очаква хем да яде стабилно, хем да е в отлична форма.

Всички знаем,че така не става и за това с радост ще ви посочим петте клопки, в които можете да попаднете по пътя към идеалната фигура и как да ги избегнете.

Клопка 1: Ядете, за да ви оставят на мира

Има хора, които се оплакват, че близките и приятелите им ги “принуждават” да ядат на различни събития и за да избегнат разправии от рода на “Ама какво ти е сега, защо не ядеш” или “Ти нищо ли няма да хапнеш”, просто сядат и започват да се хранят, макар никак да не им се яде.

Как да я избегнете: Причината хората да настояват да ядете е, защото си мислят, че не се забавлявате, щом не ядете. Можете да си подготвите няколко дежурни отговора, с които хем да успокоите близките си, че всичко ви е наред, хем да не трябва да погълнете огромни количества храна.

Ето ви две предложения, а вие можете да измислите и още, нали. “ Не мога да хапна нищо, точно преди час ядох” минава почти всеки път. “Имам среща след малко и сме се разбрали да я заведа на вечеря” пък ще ви издигне до ниво “Бог” в очите на приятелите ви.

Бонус: Хапнете малко ядки. Когато са в малко количество, не са опасни за фигурата, съдържат полезни вещества и с тях ще затворите устата на всички, които твърдят, че “не хапвате нищо”. Образно казано, разбира се.

Клопка 2: Половинката ви саботира

Всъщност този проблем може да се появи относително рядко, но все пак трябва да сте подготвени и за него. Понякога приятелката ви/съпругата може да се възпротиви на желанието ви да влезете във форма заради това, че ще привличате повече женски погледи.

За да не се случи това, от което тя най-много се страхува, като нищо ще започне да ви праща час по час до магазина, за да й купувате шоколад, бисквитки или сухи пасти.

Как да я избегнете: Направете компромис. Ако на нея й се излиза на пица, не й отказвайте, а наистина отидете, просто си поръчайте по-малка пица.

Бонус: Няма да имате никакви проблеми, ако убедите половинката да идва на тренировки с вас и заедно да влизате във форма. Още по-добре ще е, ако започнете диета за двама.

И тъй като няма жена на света, която да не иска да изглежда добре, няма да имате никакви проблеми с получаването на нейното съгласие.

Клопка 3: Мислите се за по-слаб от колкото сте всъщност

Жените са по-стриктни в промяната на хранителния режим и упражненията, защото са водени от страха, че могат лесно да върнат изгубените вече килограми.

Мъжете, от своя страна, много по-лесно се успокояват на тема килограми и бързо се отпускат, защото решават, че са свалили достатъчно килограми, което понякога не е вярно.

Как да я избегнете: Направете си снимка. Образът в огледалото понякога не се възприема правилно от мозъка. Но когато се видите на снимка, ще видите реалното си състояние.

Бонус: Още от началото определете точно килограмите и сантиметрите, до които искате да стигнете. Имате пълното право да празнувате, когато ги достигнете.

Втора част

КоментариКоментари