IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет клопки пред мъжката диета – част II

24 август 2006 07 37

До ден днешен се очаква от мъжете да имат огромен апетит и да се тъпчат всеки път като за последно.И тук идва кофти моментът, в който от всеки мъж се очаква хем да яде много, хем да е в отлична форма

Пет клопки пред мъжката диета – част II

Обяснихме ви вече какви са опасностите по пътя към идеалната фигура за всеки мъж и как приятелите и половинката ви могат да ви провалят плановете.

Вижте и останалите две клопки и начините да ги избегнете:

Клопка 4: Поддавате се на стрес

Както при жените, така и при мъжете емоционалното хранене е факт. Особено в стресови ситуации, защото тогава мозъкът отделя хормон, който иска от тялото ви захар, много захар.

И вие, като същински сомнамбул, се нахвърляте върху кутия със сладолед, пасти, бонбони и всичко сладко, което имате под ръка.

Как да я избегнете: Дишайте дълбоко и бавно. Това ще ви помогне да се отървете от натрапчивата мисъл за ядене, а и ще понижи кръвното ви налягане, което в моменти на стрес достига рекордни стойности.

В продължение на една минута вдишвайте пет секунди и издишвайте още толкова, ще се почувствате много по-добре.

Бонус: Седнете до Моника Белучи. Или си представете, че е до вас. Така ще се храните по-прилично ( което означава по-бавно и с малки хапки) и ще се заситите много по-бързо, отколкото ако се разположите на дивана пред телевизора и опустошите огромни количества храна.

Клопка 5: Поставили сте си нереални цели

Девизът "всичко или нищо" може и да помага понякога в играта на покер, но при свалянето на килограми е гаранция за неуспех.

Отслабването е бавен процес и ако не сте се запасили с търпение, има голяма вероятност да се отчаяте и да се върнете към стария си, нездравословен начин на хранене.

Как да я избегнете: Първо, позволявайте си да се отпускате от време на време. Според някои диетолози няма нищо лошо в това една пета от хранените през деня да не са диетични. Това означава, че на всяко пето ядене можете да си позволите нещо “забранено” или на всеки пет дни целият ден да похапвате каквото ви е сладко.

Бонус: Когато първите резултати вече са факт, вероятността да ви се иска да провалите усилията си с нещо много калорично намалява значително.

КоментариКоментари