Опиталите еднодневния пречистващ режим с грозде, твърдят, че се чувстват много по-свежи, енергични и тена на лицето им е много по- бистър.
Режимът е съвсем прост- в продължени на един ден се яде само грозде- между един и два килограма, като можете да комбинирате различни сортове бяло и червено грозде. Изключително важно е да измивате гроздето много добре под течаща вода.
Според френските лекари Доминик и Пиер Жювенетон гроздето помага при безсъние, проблеми с храносмилателната система, раздразнителност, умора, нервност, възпалени очи.
По-добре е такъв “ден на гроздето” да направите през почивните дни, когато физическата ви активност не е много голяма и да съчетаете очистващия режим с пълна релаксация.
Гроздето ще помогне на тялото ви да се изчисти от натрупаните токсини и ще ви снабди с нужните антиоксиданти, витамини и минерали за по-здрава коса и бистър тен.
Един ден на грозде не могат да бъдат само хората, болни от инсулинозависим диабет заради високите нива на глюкоза в гроздето.
На следващия ден е добре да се храните с малки количества храна, на често, като пърженото, вафлите, полуготовите храни и червените меса са изключени.
Можете да си правите "ден на гроздето" един път в седмицата чак до края на сезона на гроздето. Дори да не се престрашите да останете цял ден само на този плод, не забравяйте да го включите в ежедневната си порция свежи плодове.