IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как по-лесно да се придържате към диетата си

9 юни 2014 11 10

Почивните дни са истинско предизвикателство за много хора

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Уикендите могат да бъдат страхотни, изпълнени с приятни емоции и източник на спомени, но що се отнася до диетите – те са техни отявлени врагове! По време на делничните задължения човек спазва по-лесно своя хранителен режим, тъй като има изградена система от дейности и навици. Всичко е точно и ясно.

Не така обаче стои въпросът с почивните дни. Тогава има много повече изкушения, на които човек трябва да устоява.

Ето защо хората се нуждаят от съвети, които да им помогнат да се придържат по-лесно към диетата си. Професионалистката диетоложка Черил Форберг съветва:

1. Правете свои собствени изследвания. Може би ви харесва тръпката от четенето на ново меню, когато за пръв път посещавате ново заведение. Това обаче си има своите рискове. Ето защо е по-добре предварително да се поинтересувате дали дадено заведение предлага храна, която да е подходяща за вашите нужди. По този начин ще бъдете подготвени и ще сведете до минимум момента на „изненада“, когато установите, че в менюто има само калорични ястия.

2. Бъдете умни по отношение на напитките. Чаша вино или лек коктейл не са препоръчителни, но при някой повод може да си ги позволите. Ако обаче излизате с приятели, шансът да прекалите с питиетата се увеличава драстично. Преди да поръчате второ питие, пресметнете, че калориите от няколко такива понякога могат да се равняват на калориите от цяла порция.

3. Пийте много вода. Независимо дали сте у дома, на заведение или при приятели, винаги имайте вода около себе си. Това е особено важно, когато човек се чувства жаден. Все пак е по-добре да утолите жаждата си с вода, отколкото с газирана напитка или мартини. Освен това редовната консумация на вода помага за хидратирането на тялото и укротяването на апетита. По този начин ще намалите вероятността да огладнеете през деня и да нарушите диетата си.

4. Говорете. Не се притеснявайте да говорите за това, че спазвате диета. Дори предложете на приятелите си места, където знаете, че храната е здравословна. Ако те са съгласни с вас, ще бъдете спокойни, че мястото, на което отивате, няма да ви изкуши с нездравословна храна.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )