Вече ви преставихме първата набедена храна, след това и още две от списъка, и продължаваме напред:
Тъмно пилешко месо
Главното обвинение: Пилешките бутчета са пълни с мазнини и са по-вредни от бялото месо.
Здравословната истина: Наистина тъмното месо съдържа три пъти повече мазнина от бялото месо. Но тези мазнини са предимно ненаситени, т.е. добри мазнини.
На всичкото отгоре, в 100 гр месо от бутче има 25% повече желязо, два пъти повече витамин B и близо два пъти повече цинк, в сравнение със същото количество пилешки гърди.
И всичкото това струва само 38 калории повече. Ако толкова държите на калориите, недейте да ядете кожата на пилето. Тя е пълна с наситени мазнини и за по-малко от 100 грама мята още 68 калории в сравнение с бялото месо.
Дали обаче ще махнете или оставите кожата при готвене, процентът на мазнина в останалото месо не се променя. Ако я махнете обаче, пилето ще стане сухо и ще трябва да се измъчите докато хапвате.
Четвърта част
На всичкото отгоре, в 100 гр месо от бутче има 25% повече желязо, два пъти повече витамин B и близо два пъти повече цинк, в сравнение със същото количество пилешки гърди.
И всичкото това струва само 38 калории повече. Ако толкова държите на калориите, недейте да ядете кожата на пилето. Тя е пълна с наситени мазнини и за по-малко от 100 грама мята още 68 калории в сравнение с бялото месо.
Дали обаче ще махнете или оставите кожата при готвене, процентът на мазнина в останалото месо не се променя. Ако я махнете обаче, пилето ще стане сухо и ще трябва да се измъчите докато хапвате.
Четвърта част