IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седем истини как да станем слаби - част I

23 октомври 2006 15 30

Няколко лесни за изпълнение истини, с които наистина да изглеждате елегантни и трайно вталени

Седем истини как да станем слаби - част I

Има няколко факта за здравословното хранене и отслабването, които са изключително прости и лесни за изпълнение. Ако ги знаехме, всичко в битката с килограмите щеше да е доста по-успешно. Нищо по-лесно от това, предлагаме ви ги на тепсия.

Първа заблуда и първа истина

Мазните храни те карат да се чувстваш заситен

Този пълен със сосове хамбургер ще те засити за цял ден, така че си струва да го изям! Грешно.

От всички хранителни компоненти мазнините се изчистват най-бавно от стомаха и заради този факт, години наред бе смятано, че мазните храни се смилат по-бавно и засищат за по-дълго.

Скорошно проучване обаче показа съвсем друго. Оказва се, че храната, богата на протеини и фибри засища най-много, повече от въглехидратите и мазнините.

На всичкото отгоре мазните храни са два пъти повече натъпкани с калории в сравнение с богатите на протеин и въглехидрати.

Много хора хапват мазен сандвич и се опитват да изкарат с него цял ден.

Оказва се, че те не се чувстват заситени, а просто им е тежко на стомаха, тъй като е нужно много повече време за разграждането на мазната храна.

Решението

Яжте по-малко и начесто. И то храни богати на фибри, като варива, пълнозърнест хляб, мюсли, плодове и зеленчуци. Храните богати на фибри имат невероятен засищащ ефект.

На всичкото отгоре фибрите и пълнозърнестите храни влияят на хормоните, които пращат сигнал към мозъка, че вече сте се нахранили и сте напълно заситени.

Очаквайте следващите истини

КоментариКоментари