IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хранителните навици, саботиращи отслабването

1 август 2014 06 20

Много хора вярват, че те имат обратния ефект

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Борбата с килограмите е безмилостна и жените често се остават да бъдат победени. Има дами, които са изпробвали какви ли не диети и стратегии с единствената надежда да свалят нежеланите килограми. В много случаи обаче резултатът е незадоволителен, независимо от усилията на човек.

Оказва се, че така наречените „здравословни съвети“ за отслабване могат да имат точно обратния ефект. За да се предпазите от грешки, прочетете кои са хранителните навици, саботиращи загубата на тегло:

1. Храните с продукти без глутен. Безглутеновите храни могат да бъдат направени от кафяв ориз, киноа и други алтернативи. „В тези продукти обаче няма нищо по-здравословно“, смята диетоложката Жаклин Лъндън. Всъщност в безглутеновите храни има по-малко съдържание на протеини и фибри. За сметка на това в тях може да има повече масло и захар, заедно с добавки като гума ксантан (Е 415).

2. Избягвате въглехидратите и тренирате. „Упражненията с висока интензивност изискват въглехидрати, защото това е „горивото“, уточнява доктор Сюзан Клайнер. Нисковъглехидратните диети и дългосрочното посещаване на фитнес залата може да доведе до натрупване на мазнини с течение на времето, а не до тяхното изгаряне.

3. Използвате подсладители, вместо захар. На първо място те са опасни за здравето. На второ място, подсладителите не могат да залъжат вашия мозък, както вашите рецептори. Вие усещате сладкия вкус, но мозъкът ви изисква калории. Когато тях ги няма, той ви изпраща сигнали, че трябва да се нахраните отново. Вместо подсладители или захар, използвайте мед, сурова захар или кленов сироп.

4. Пропускате закуската. Това е най-лесният начин да се отдадете на някоя „забранена“ и нездравословна храна по-късно през деня. Опитайте се да приемате повече протеини по време на сутрешното си хранене и в никакъв случай не го отлагайте.

5. Мислите, че салата автоматично означава „здравословно“. Това е особено невярно, когато става въпрос за менютата в ресторантите. Добавените калории в салатите идват от ядките, сирената, дресинга, крутоните, месото с високо съдържание на мазнини, сушените плодове. Тези храни не са лоши, но могат да ви попречат да отслабнете, защото са по-калорични.

6. Мислите, че по-малко е повече. Ако приемате прекалено малко храна, това ще забави вашия метаболизъм. По този начин ще отслабвате по-трудно, а не по-лесно. Когато искате да се разделите с няколко килограма, трябва да се стремите да приемате с около 300 калории по-малко, отколкото изгаряте. Това ще поддържа вашия метаболизъм във форма.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Sunny Girl ( преди 9 години )
ами да -има доза истина в тези неща. за съжаление е така. не винаги глада означава добра фигура. в моя опит аз съм разбрала,че е необходимо да се съчетават умерено нещата-спорт движение здравословна храна и може и добавки за отслабване.уверих се, че хита сред жените е станал екстракта от зелено кафе. ползвала съм го и аз и мога да кажа че продуста наистина си заслужава.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
абсолютно съм съгласна, за съжаление, разбрала съм всичко това от своя личен опит!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар