IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седем истини как да станем слаби - част VI

14 декември 2006 09 15

Няколко лесни за изпълнение истини, с които наистина да изглеждате елегантни и трайно вталени - сега истината за Големия враг- целулита

Седем истини как да станем слаби - част VI

Има няколко факта за здравословното хранене и отслабването, които са изключително прости и лесни за изпълнение. Ако ги знаехме, всичко в битката с килограмите щеше да е доста по-успешно. Нищо по-лесно от това, предлагаме ви ги на тепсия.

След
първата заблуда и първата истина, a след това втората и третата, естествено - четвъртата и петата, а сега следва и поредният развенчан мит:

Шестата заблуда и шестата истина

Ако мина на диета, ще премахна целулита

Глупости, глупости. Писали сме толкова много относно митовете за целулита, но все още има заблудени „овчици“.

Никаква диета не може да премахне целулита. Ако говорим с медицински термини, няма такова нещо като целулит. Това е козметичен проблем, свързан най-вече с липса на активен двигателен режим , неправилно хранене и стрес. В редки случаи се дължи на хормонален дисбаланс.

Целулитът е натрупване на отпадъчни продукти, вода и най-вече мазнина в подкожния клетъчен слой. С разрастването си той притиска кръвоносните и лимфните съдове. Когато хванем здраво кожата и я стиснем, тя придобива вида на портокалова кора. Засяга от 50 до 90% от жените по света, без значение колко тежат или колко често спортуват.

Ако една жена спортува активно, може да се храни неправилно и обратното и пак да има целулит. Ако е титан на спорта и здравословното хранене, може да страда наследствено от този проблем. Естествено, жените с правилен начин на живот имат най-голям шанс да не познават проблема на портокалова та кожа.

Целулитът обаче вече не е толкова страшен за тези, които го имат. Най-големият му враг е Търпението.

Комбинирайте упражнения (жените трупат най-много мазнини в дупето, ханша и бедрата), правилно хранене и антицелулитни процедури.

Нито едно средство само по себе си няма да помогне. Вадете тежката артилерия и почвайте.

КоментариКоментари