IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уикенд без отрови - част I

16 август 2007 08 07

Изчисти токсините от тялото си лесно и бързо, ние ще ти кажем как

Уикенд без отрови - част I

Изкара една незабравима ваканция – ситен пясък, пъстри коктейли и много красиви мъже наоколо. Иска ти се да се връщаш всеки уикенд, след като го направи вече два пъти.

Но работата започна отново да те натоварва, а и липсата на достатъчно сън, нездравословния хранителен режим и многото алкохол ще те довършат.

Е, няма как, пак ще спасяваме положението. Имаш нужда от свободен уикенд, в който да пречистиш тялото си отвътре и отвън. И да се почувстваш преродена и готова за нови подвизи. Ще ти дадем разнообразни съвети как да го направиш, при това успешно.

Подготовка

Петък вечер не излизай този път, нали всичките ти приятели са извън града. Хапни нещо леко за вечеря и то не по-късно от 8 вечерта. Изкъпи се, релаксирай и се зареди в леглото.

Дали ще гледаш някой лек и забавен филм или ще почетеш подобна книга, изборът е твой. Не препоръчваме захаросани истории – не търси емоции, по-добре интересна история. И по изключение не стой пред компютъра до късно, просто не го включвай.

Храната и напитките

Пилешко и риба (най-много 300 грама за целия ден, не тлъсти!), много зеленчуци и пресни плодове (предимно кисели) - знаем, че успешно се борят с токсините. Действат пречистващо и ободряват.

Можеш да слагаш в салатата само по няколко капки зехтин. Спести си млечните продукти, ядките и тестените храни. Не, не може шоколад, ще удържиш един уикенд.

За закуска – само мюсли, в комбинация с прясно мляко (обезмаслено) или току-що изстискан плодов сок от цитруси, задължително с лимон.

Забрави кафето, освен ако не е 30 милилитра в поне пет пъти повече нискомаслено прясно мляко. Може чай, но само зелен и без захар. Зареди се с поне 6 литра топла минерална вода – ледът е абсолютно забранен. Това количество вода ще ти стигне за два дни.

През първия ден яж много зеленчуци, най-добре краставици, броколи, домати и зелена салата с месото. Не прекалявай с плодовете, разрешени са до обяд. От тях си изцеди и пресен сок. Комбинирай с лимони и грейпфрут, които можеш да приемаш до края на деня.

Съсредоточи се, когато се храниш, количествата трябва да бъдат малки. Просто хапвай често, за да избегнеш досадното чувство на глад. Добре, толкова за храната, с която да изхвърлиш отровите.

Да не забравяме - никакъв алкохол. Не, нито мартини, нито бяло вино. Имаме и още едно правило, без изключения - никакви цигари от петък вечерта до понеделник сутрин. Може пък да ги откажеш напълно, кой знае.

Втора част

КоментариКоментари