IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Диета с есенен привкус - част II

11 септември 2007 06 43

Да, продължаваме да разнообразяваме здравословното ви меню с пресни идеи

Диета с есенен привкус - част II

Есента уж не е започнала, но става хладно и пъстро навън. Ние продължаваме да променяме режима ви на хранене – хем да се възползвате от сезона, хем да се храните по-здравословно. Ето как:

Трети ден

-Закуска: 2 филийки пълнозърнест хляб, с които си направете сандвичи с риба тон (половин консерва), добавете и резени домат или краставица отгоре; няколко смокини;

-Обяд: зеленчуков микс на скара (карфиол, тиквички, броколи, чушки, моркови) с около 120 грама месо (пилешко или пуешко филе), приготвено на същата скара или във фурна; овкусете с къри по желание;

-Вечеря: омлет от 3 яйца, с подправки на вкус; добавете малко нискомаслено сирене или извара, колбас по избор, също така гъби и чушки;

-Междинни хранения: обезмаслено кисело мляко с къпини, както и една круша;

Четвърти ден

-Закуска: мюсли, накиснати в 150 милилитра обезмаслено мляко, към което добавете ядки (сурови лешници, бадеми или кашу), както и 1 круша, нарязана на кубчета;

-Обяд: салата от ситно настъргана ряпа с моркови, цвекло и магданоз, овкусена с няколко капки зехтин и с лимонов сок; 100 грама телешко месо, приготвено на пара с дългозърнест ориз;

-Вечеря: 120 грама риба по избор, която запечете с домати във фурната; пригответе си и зелена салата с краставици и малко синьо сирене;

-Междинни хранения: бяло и черно грозде, по около 150 грама на прием

Пети ден:

-Закуска: 150 грама пълнозърнеста паста, гарнирана с нетлъста кайма и доматен сос; чаша прясно изстискан сок от цитрусови плодове;

-Обяд: 200 грама картофи, запечени с малко месо и заливка от 2 яйца с извара; подправките изберете по свой вкус; добавете малко зелен фасул или гъби по желание;

-Вечеря: 1 царевица на кочан, печена или сварена; зелена салата с няколко резена домат и около 100 грама печено пилешко месо, нарязано на ивици; сос Песто;

-Междинни хранения: сини сливи и круши;

Ето ви още три дни, подправени с голяма доза есенни плодове и зеленчуци.

Разбира се, съобразени с основните принципи на здравословното хранене. И не спирайте да се движите, най-добре се възползвайте от времето навън и спортувайте на открито.

Трета част

КоментариКоментари