Въпреки усилията ни обаче все още има хора, които някак си скептично гледат към пилетата в магазина, защото през главата им минават разни неправилни факти за пилешкото месо.
Ние събрахме с помощта на Duc, които разбират от пилета, най-разпространените митове за пилешкото месо и обяснението на истината по въпроса.
По-жълтите пилета са по-мазни
Не. Цветът на пилето зависи от храната, която са му давали. По-жълтите пилета са хранени с повече царевица, което всъщност е хубаво, защото означава, че в храната няма животински примеси и странни добавки.
Кожата на пилето трябва да се махне, за да се намалят калориите
Да, но след като го сготвите. Кожата на пилето е около четири пъти по-мазна от месото, но е хубаво да се приготви с нея, защото иначе месото изсъхва.
Пилешкото съдържа по-малко протеини от телешкото
В пилешкото има повече протеини, богати на аминокиселини, които се усвояват по-лесно от организма. 100 гр пилешко месо дава повече протеини от същото количество телешки стек.
В пилето има само протеини и нищо друго полезно
Не е вярно. Пилешкото месо, особено на качествените пилета, е много богато на желязо, магнезий, цинк, фосфор, калций, дори витамин В3.
Пилешкото месо е много полезно и за децата.
Полезно е, разбира се. Малките хора имат нужда от много протеини, за да растат нормално. Естествено, покрай пилето трябва да има и зеленчуци, плодове и риба.