fallback

Здравословно, вкусно... жито

15 May 2008 22:24

Векове наред житото е сред най-полезните и незаменими дарове на земята

Покълналото жито е една от най-полезните и незаменими храни на света. Хората го ядат от няколко хиляди години само, така че спокойно можем да се доверим на историята. Житото със своята висока биологична активност и хранителна стойност повишава работоспособността, изостря зрението, засилва растежа на костите, заздравява косъма и подобрява регенерацията на тъканите. Така че, не пренебрегвайте честото похапване на тези малки елипсовидни зрънца, богати на полезни вещества. Сварено, житото може да комбинирате с прясно мляко, мед, ядки като бадеми, орехи или лешници или да гарнирате с плодове.Ако сте на разтоварваща диета, житото трябва да задължително да присъства в менюто. Изобщо здравословният начин на живот не може да мине без него. В слайдшоуто можете да видите някои от най-популярните рецепти за готвене на жито. Натиснете кафеникавото бутонче и се върнете назад към природата.
Сподели
0 коментара
fallback