Житото със своята висока биологична активност и хранителна стойност повишава работоспособността, изостря зрението, засилва растежа на костите, заздравява косъма и подобрява регенерацията на тъканите.
Така че, не пренебрегвайте честото похапване на тези малки елипсовидни зрънца, богати на полезни вещества.
Сварено, житото може да комбинирате с прясно мляко, мед, ядки като бадеми, орехи или лешници или да гарнирате с плодове.
Ако сте на разтоварваща диета, житото трябва да задължително да присъства в менюто. Изобщо здравословният начин на живот не може да мине без него.
В слайдшоуто можете да видите някои от най-популярните рецепти за готвене на жито. Натиснете кафеникавото бутонче и се върнете назад към природата.





На днешния празник не се тръгва на дълъг път
Времето в понеделник: Предимно слънчево с приятни температури
Хороскоп за 3 ноември - съвети за всяка зодия
„Космически океан“ край черна дупка: Откриха най-големия воден резервоар във Вселената
Магнитни бури през ноември 2025 г.: Кои са най-опасните дати
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
Спортът по телевизията днес, 3 ноември
Мачовете по телевизията днес, 3 ноември
Още един треньор изхвърча от английския Чемпиъншип
Надеждата се върна при Чуковете след обрат
Нумерологична прогноза за 3 ноември
Дневен хороскоп за 3 ноември, понеделник
Седмичен хороскоп за 3 – 9 ноември
Седмична нумерологична прогноза за 3 – 9 ноември
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар