Житото със своята висока биологична активност и хранителна стойност повишава работоспособността, изостря зрението, засилва растежа на костите, заздравява косъма и подобрява регенерацията на тъканите.
Така че, не пренебрегвайте честото похапване на тези малки елипсовидни зрънца, богати на полезни вещества.
Сварено, житото може да комбинирате с прясно мляко, мед, ядки като бадеми, орехи или лешници или да гарнирате с плодове.
Ако сте на разтоварваща диета, житото трябва да задължително да присъства в менюто. Изобщо здравословният начин на живот не може да мине без него.
В слайдшоуто можете да видите някои от най-популярните рецепти за готвене на жито. Натиснете кафеникавото бутонче и се върнете назад към природата.





Над 70 000 души се евакуират във Филипините заради приближаващия тайфун "Калмаеги"
Никога не смесвайте тези две напитки, дори веднъж може да е фатално
Уникална изложба по повод 140-ата годишнина от Сръбско-българската война
Зодиите са под влиянието на Суперлуната на 5 ноември
Разкриха причината за магнитните аномалии на земното ядро
На 3 ноември 1957 г. стартира първият в света биоспътник с кучето Лайка на борда
Учени предупредиха за засилване на слънчевата активност
От Токио до Ню Йорк само за час: Започват суборбитални полети
Мъри Стоилов разкри топ трансферната си цел
Левски с ключова новина и решение преди дербито с ЦСКА
Лудогорец обяви важна новина преди мача с Ференцварош
Менян заговори за титла
Тези 4 зодии ще бъдат най-засегнати от ретрограден Меркурий
5 есенни супи с малко въглехидрати
9 стъпки от аюрведа, които трансформират живота към по-добро
Протеинова салата с кисело мляко и грозде
Как да се справим с лесно заплитащата се коса?
Какво прави магданозът за здравето ни?
Защо периодичното посещение на зъболекар е важно?
Възли и рак на щитовидната жлеза - кога има повод за притеснение?
Остави коментар