Житото със своята висока биологична активност и хранителна стойност повишава работоспособността, изостря зрението, засилва растежа на костите, заздравява косъма и подобрява регенерацията на тъканите.
Така че, не пренебрегвайте честото похапване на тези малки елипсовидни зрънца, богати на полезни вещества.
Сварено, житото може да комбинирате с прясно мляко, мед, ядки като бадеми, орехи или лешници или да гарнирате с плодове.
Ако сте на разтоварваща диета, житото трябва да задължително да присъства в менюто. Изобщо здравословният начин на живот не може да мине без него.
В слайдшоуто можете да видите някои от най-популярните рецепти за готвене на жито. Натиснете кафеникавото бутонче и се върнете назад към природата.





Сергей Игнатов: Парите от бюджета отиват при хора, които не са ги изкарали
Търсенето на по-спокойна среда и къщи променя имотния пазар
Едно от най-трудните места за изследване: Защо Беринговият мост е толкова важен
Мускулна тъкан беше отпечатана на 3D-принтер в условия на безтегловност
В Хърватия е открита рядка статуя на спящия Купидон
Кой управлява кометата 3I/ATLAS: Откриха признаци на негравитационно управление
Рибакина обърна Швьонтек и е на полуфинал в Рияд
ЦСКА с нова победа, бие с 3:0
Тежки обвинения към легендарен треньор заради младото му гадже + СНИМКИ
Хулио Веласкес взе важно решение за Левски
Пълнолуние в Телец на 5 ноември – портал към изобилие и сбъдване на желания
Марс в Стрелец на 4 ноември – слагаме край на застоя
„Рожден ден“ – комедията, която не разочарова
Любовен хороскоп за ноември
Как се формира биологичният ни часовник?
Стресът се отразява видимо върху стойката и дишането, когато е хроничен
Извънматочна бременност - видове и клинична картина
Нови 40 специализанти ще получават финансов стимул по проекта на здравното министерство
Остави коментар