fallback

Срещу рак на гърдата – по-малко мазнини, повече плодове

17 May 2019 05:30

Зеленчуците и пълнозърнестите храни – също в менюто

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Ограничаването на мазнините и консумацията на повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести продукти могат да намалят риска от смърт за жените с рак на гърдата. Това показва мащабно изследване, в което над 20 години са наблюдавани близо 49 000 жени.

Експертите отчитат, че резултатите от него са по-надеждни в сравнение с редица други проучвания, които се опитват да стигнат до заключения въз основа на наблюдения върху хранителните навици на участниците.

Автор на статията:
Галина Чолакова
Сподели Изпрати в Messenger
рак на гърдата
0 коментара
fallback