IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цяло шише калории

4 ноември 2008 14 00

Знаем как да намалиш с 300 калориите през деня. Влез да видиш

Сода с плодове е по-добре от нещо оцветено. Снимка: СВ

Сода с плодове е по-добре от нещо оцветено. Снимка: СВ

Наближава едно много сладко време на дълги зимни вечери, в които само вино или горещ шоколад могат да ни спасят от мрачните мисли.

Някъде в средата на зимата е и най-празничният месец в годината с Голямото ядене на Всичко, изобщо интересно ще е.

Тъй като все още няма измислен начин да ядеш каквото си искаш, пък да взимаш само колкото калории ти трябват, е хубаво да сложите малко в ред режима си, за да не се окаже в средата на януари, че няма какво да облечете.

Знаете, че никак не одобряваме тия истории с безкрайното гладуване и лишаването от всичко вкусно само и само да блеснете в рокля в някакъв определен ден.

То няма и да е блясък, защото ще сте толкова изтерзани от липсата на всичко, че ще сте като лимон.

Понеже лимоните са супер само когато са част от цитронада или като дресинг за салата, но не и като външен вид, ето няколко малки хватки за намаляване на калориите, които няма да ви лишат кой знае колко от вкуса на всичко.

На първо място трябва да спрете, ама веднага, с всички сокчета, газирани напитки и разни странни питиета с неизвестен произход и в еклектични цветове. Не давайте и на децата ви да ги пият, но това само между другото го вмъкваме.

Заложете на добрата стара вода, а ако чак толкова ви е неприятно – уханно топличък чай без захар.

Има много видове чай, не е само горчивия черен, нали е ясно. Нашият любим е с лайка, мед и канела и наистина няма нужда от захар.

Ако толкова не можете да живеете без приятното гъделичкане на газираното по езика ви, нека да е само от содата. Можете да я овкусите с лимон, портокал или каквито плодове ви дойдат на ум.

Най-съществена част обаче от „течните“ калории се падат на млякото и на алкохола.

Млякото ви забраняваме да си го забранявате, защото в него има калций, но сменете пълномасленото с нискомаслено. Разликата във вкуса е почти незабележима.

Алкохолът е Голямата калорийна бомба.

Само в един коктейл има близо 300 калории, да не говорим какво става, когато мартинитата станат повече от едно, някъде между разговорите с приятелки за мъжете, работата и всичко останало.

Разбира се, тук също няма да гледаме лошо, нито ще тропаме по масата, а просто ще ви подсетим за много изискано и по-малко калорично питие – вино с газирана вода или така наречения шприц.

Половин чаша бяло вино (а това значи наполовина по-малко „винени“ калории), допълнена догоре с газирана вода. Много е ефектно, ако прибавите парченце плод.

Спортът, естествено, и балансирането хранене си остават задължителни. Това беше само още малко помощ, не обещание за съвършена фигура.

КоментариКоментари