Няма да се увличаме в повече увод, защото и без това наближава време за хранене и това само ще увеличи апетита ни.
Имаме да ви казваме четири начина да направите храненето в ресторант за бърза закуска малко по-здравословно.
Това обаче не бива в никакъв случай да ви успокоява и да си въобразите, че можете да се тъпчете с бургери безнаказано.
Ето все пак как да намалите щетите:
1. Избирайте най-малките порции, колкото и да сте гладни. Според диетолозите човек поглъща шест пъти повече храна, отколкото реално му е нужна.
2. Колкото по-цветно, толкова по-добре. Даваме пример веднага. Едни пържени картофки са само в един цвят – на пържен картофки. Виж, салата е друго нещо, там е шареничко и съответно полезно.
3. Опознай врага си, пардон, храната, която ядеш. Има достатъчно подробни описания на съдържанието на всеки продукт.
Собствениците на ресторантите са достатъчно любезни да посочат и каква част от дневния прием на калории и други съставки представлява техния продукт. Когато знаеш какво точно ядеш, можеш да се контролираш много по-лесно през деня.
4. Избери дебелото... картофче. По-добре е да си поръчаш нормални пържени картофи или уеджис, отколкото чипс, защото тъничките филийки поемат много повече мазнина.
Още по темата:
Десет съвета за здравословно хранене в закусвалня