IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Скрий храната

5 август 2009 08 23

Иначе рискуваш да се простиш с най-добрите й съставки

Много е красиво, но не е полезно за ядене, ако е от прозрачен буркан. Снимка: Dreamstime

Много е красиво, но не е полезно за ядене, ако е от прозрачен буркан. Снимка: Dreamstime

Една от любимите ни „кухненски“ декорации е голям стъклен буркан с шарени макарони. Или от онези високите, пак стъклен, за макарони.

Много красиво изглеждат и ей така сложени в хладилника няколко праскови, каничка мляко, така, малко естетика да има в иначе скучния хладилник.

Истината обаче е, че всички стъклени, найлонови и изобщо – прозрачни опаковки никак не са полезни за храната.

Светлината буквално изпива някои от полезните съставки на храните като рибофлавин, витамин А, витамин C, витамин D и витамин Е.

Освен това държаните на светло продукти се развалят по-бързо.

Нашият съвет е да си купите не по-малко красиви от стъклените, но по-полезните непрозрачни кутии за съхранение на храна.

Ние ще направим същото в най-скоро време, все пак трябва да се яде не само защото е вкусно, а и защото е полезно.

КоментариКоментари