IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Секси хапки - част първа

7 септември 2009 10 36

Още за храните, действащи като афродизиак

Голямото количество L-аргинин, съдържащо се в овесените ядки е отговорно за възбуждащото им действие. Снимка: dreamstime

Голямото количество L-аргинин, съдържащо се в овесените ядки е отговорно за възбуждащото им действие. Снимка: dreamstime

Все още има хора, според които храните-афродизиаци са една голяма „глупост”, с която най-големите чревоугодници оправдават апетита си в леглото.

Доколко това е вярно могат да кажат само хората, които са изпитали дейстието на шоколада, карамфила като подправка, ментата и розата.

Понеже ние сме едни от тях, трябва да споделим, че чувството на лека еуфория, ободряващ аромат и нежен вкус, отключват определени „вратички” в мозъка, от които ни връхлита желание за повече ласки.

Последователно, в няколко части, ще ви дадем примери за възбуждащи храни, като към тях добавим и бонус – специална рецепта.

Започваме с първата секси хапка – овесените ядки.

При тях магическата съставка се нарича L-аргинин. Това е положително заредена амино киселина, чието основно действие е участие в изграждането на мускулна тъкан.

Освен това обаче, аргининът действа кръворазширяващо, включително и в областта на половите органи.

Голямо количество аргинин има не само в овесените ядки, но и в морските дарове, шоколада, млечните продукти, фъстъците, бадемите и стафидите.


Обикновени овесени бисквити

Необходими продукти:

200 гр. овесени ядки
1 или 2 с.л. заквасена сметана
2 яйца
1 ч.л. канела
½ ч.ч. захар или мед (може и 1 ч.л. течен подсладител)
½ пакетче бакпулвер
кората на 1 лимон

Начин на приготвяне:

Разбъркайте захарта (меда или подсладителя) с яйцата и сметаната.

Когато всичко това е хубаво разбито, добавете овесените ядки, бакпулвера, канелата и настърганата лимонова кора. Разбъркайте добре.

С помощта на лъжица оформете бисквитки и ги изпечете в тавичка, с дъно, покрито с хартия за печене.

Пекат се на умерено загрята фурна около 15 минути и се оставят да изстината на отворена врата на печката.

КоментариКоментари