Следващата апетитна и ароматна хитрина, на която можете да поверите сексуалните си пориви, е свързана с един от символите на есента – тиквата.
И то не обикновената печена тиква със захар и орехи (или както ние я предпочитаме – с мед), а под формата на домашно приготвен тиквен пай.
Д-р Алън Хирсч е невролог в чикагската "Фондация за изследване на вкусовите и обонятелните рецептори", както и автор на книгата „Scentsational Sex”.
Той провел изследване за това как дадени миризми влияят върху сексуалността на мъже между 18 и 64 години.
На първо място по възбуждащи аромати се наредил този на тиквения пай, след него на лавандулата, поничките и лакрицовите бонбони с екстракт от женско биле.
Тайната на домашния пай се крие в това, че неговият аромат действа успокояващо, приятно отпуска нервната система и създава чувство на комфорт.
А когато човек изпадне в подобно на нирвана състояние, и тялото му, и духът му са готови да се отдадат на най-красивите и приятни емоции и усещания.
Бързо дами, подгответе кухнята и печката. Ще правим пай.
Ноебходими продукти:
За тестото:
1 ¼ ч.ч. брашно
½ ч. л. сол
1 с. л. захар
100 гр. масло
¼ ч.ч. студена вода
За плънката:
¼ ч.ч. орехи (печените орехи са по-вкусни)
3 яйца
2 ч.ч. тиквено пюре (добре намачкана сварена тиква)
½ ч.ч. течна сладка сметана
½ ч.ч. кафява захар
1 ч. л. канела
½ ч. л. джинджифил
½ ч. л. карамфил
Начин на приготвяне:
За да приготвите тестото, първо разбийте с вилица захарта и маслото, докато се получат едри трохи.
Към тях прибавете брашното, солта и водата и размесете тесто. Получената топка тесто разточете с точилка във формата на диск, покрийте го с фолио и го сложете за 30 минути в хладилника.
През това време пригответе плънката – настърганата и сварена тиква намачкайте на пюре, което ви препоръчваме да отцедите от излишната вода с помощта на марля.
Към него добавете яйцата, сметаната, кафявата захар, канелата, джинджифила, карамфила и солта. Разбъркайте всичко на ръка.
Извадете тестото от хладилника, разточете на кръг, поставете го в кръгла малка тавичка и остатъка, който излиза извън съда подпъхнете под тестото или изрежете.
Поръсете тестото с натрошени орехи, разпределете тиквения пълнеж и сложете пая да се пече в предварително загрята на 190 С фурна. Печете около 45-55 минути.
Поднася се охладен на стайна температура и по желание се гарнира с глазура от разбита течна сметана.
Секси хапки - част втора
8 септември 2009 07 10След овесените ядки на ред е друг мощен афродизиак - тиквеният пай

След овесените ядки на ред е друг мощен афродизиак - тиквеният пай. Снимка: dreamstime
Сподели
Коментари


Още от Диети
Коментари
