IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Секси хапки - част втора

8 септември 2009 07 10

След овесените ядки на ред е друг мощен афродизиак - тиквеният пай

След овесените ядки на ред е друг мощен афродизиак - тиквеният пай. Снимка: dreamstime

След овесените ядки на ред е друг мощен афродизиак - тиквеният пай. Снимка: dreamstime

Следващата апетитна и ароматна хитрина, на която можете да поверите сексуалните си пориви, е свързана с един от символите на есента – тиквата.

И то не обикновената печена тиква със захар и орехи (или както ние я предпочитаме – с мед), а под формата на домашно приготвен тиквен пай.

Д-р Алън Хирсч е невролог в чикагската "Фондация за изследване на вкусовите и обонятелните рецептори", както и автор на книгата „Scentsational Sex”.

Той провел изследване за това как дадени миризми влияят върху сексуалността на мъже между 18 и 64 години.

На първо място по възбуждащи аромати се наредил този на тиквения пай, след него на лавандулата, поничките и лакрицовите бонбони с екстракт от женско биле.

Тайната на домашния пай се крие в това, че неговият аромат действа успокояващо, приятно отпуска нервната система и създава чувство на комфорт.

А когато човек изпадне в подобно на нирвана състояние, и тялото му, и духът му са готови да се отдадат на най-красивите и приятни емоции и усещания.

Бързо дами, подгответе кухнята и печката. Ще правим пай.

Ноебходими продукти:

За тестото:
1 ¼ ч.ч. брашно
½ ч. л. сол
1 с. л. захар
100 гр. масло
¼ ч.ч. студена вода

За плънката:
¼ ч.ч. орехи (печените орехи са по-вкусни)
3 яйца
2 ч.ч. тиквено пюре (добре намачкана сварена тиква)
½ ч.ч. течна сладка сметана
½ ч.ч. кафява захар
1 ч. л. канела
½ ч. л. джинджифил
½ ч. л. карамфил

Начин на приготвяне:

За да приготвите тестото, първо разбийте с вилица захарта и маслото, докато се получат едри трохи.

Към тях прибавете брашното, солта и водата и размесете тесто. Получената топка тесто разточете с точилка във формата на диск, покрийте го с фолио и го сложете за 30 минути в хладилника.

През това време пригответе плънката – настърганата и сварена тиква намачкайте на пюре, което ви препоръчваме да отцедите от излишната вода с помощта на марля.

Към него добавете яйцата, сметаната, кафявата захар, канелата, джинджифила, карамфила и солта. Разбъркайте всичко на ръка.

Извадете тестото от хладилника, разточете на кръг, поставете го в кръгла малка тавичка и остатъка, който излиза извън съда подпъхнете под тестото или изрежете.

Поръсете тестото с натрошени орехи, разпределете тиквения пълнеж и сложете пая да се пече в предварително загрята на 190 С фурна. Печете около 45-55 минути.

Поднася се охладен на стайна температура и по желание се гарнира с глазура от разбита течна сметана.

КоментариКоментари