Звучи малко налудничаво, но всеки си има малките странности, а тази е от най-безобидните.
На всичкото отгоре е приятно за очите.
Съчетаването на цветовете разбира се може да стигне до сериозни фази като например да си избереш чехлите в тон с килима или халатът за баня в тон с тавана на спалнята, но за това така или иначе знаят само най-близките приятели.
Това, което е свързано с цветовете и можем да споделим на висок глас е френската идея в някой красив ден да се поднесе за обяд или вечеря меню, съставено само от един цвят храни.
Първият цвят, който ни хрумна, беше зелено и за да ви улесним поне първия път в едноцветното начинание, подбрахме няколко зелени рецепти.
Разбира се може да си изберете друг цвят, само се придържайте към естествените такива. Вечеря, решена в синьо, едва ли ще успеете да направите лесно.
Какъв е смисълът ли? Първо, приятно е за правене, малко е шантаво, а това гарантира добро настроение и разпускане.
„Дрескодът“ на храната ще ви помогне да се сетите за разни позабравени рецепти.
И не на последно място – когато готвите в един цвят, означава, че ще дадете ударна и полезна доза от веществата, които дават съответния цвят.
Сигурни сме, че сте схванали идеята, следват „зелени“ рецепти, от които да си изберете.
Телешки ролца с чушки (тук можете да използвате само зелени чушки, за да е всичко в тон)
Зелени ябълки с мед и орехи, на които не им трябва отделна рецепта, а само нарязване на парчета, заливане с меди с чукани орехи.