IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Упражненията на Меган Фокс (Част 2)

23 ноември 2011 07 40

Искате тяло като на актрисата - запознайте се с втората група от режима й

Снимка: GQ

Снимка: GQ

Автор: Камбер, info@tialoto.bg

Вторият акцент от програмата на Меган Фокс са така наречените дъски (planks), които натоварват коремните мускули.

Упражнението далеч не е най-доброто за оформяне на плосък корем, защото натоварва изометрично мускулните влакна.

Напомняме, че при преодоляване на тежестта се извършва изоточнично натоварване, при което се променя дължината на влакното. При изометричното (статично) натоварване се променя само напрежението във влакното, но не и дължината. Това обяснява и ниската ефективност на упражнението. То все пак играе своята роля при оформянето на добра коремна преса и не трябва да се пренебрегва.

Изпълнява се по следния начин: Заставете по корем, с опора в предмишниците, стъпили на пръстите на краката. Тялото виси по тази дължина, защото няма никаква опора. Стараете се да е абсолютно право като дъска, откъдето идва и името.

Вече споменахме, че Меган Фокс изпълнява тренировка фокусирана върху коремните мускули. Заниманието трае 15-20 минути и е съставено от:

Коремни преси на машина (Hammer Strength Crunch Machine). Изпълняват се 3 серии по 12-15 повторения. Усукване с лост – 3 серии по 6-12 повторения.

Дъска (Plank Routine) – стои се 1 минута по корем. След това се прави 1 минута странична дъска ( да речем отдясно) и 1 минута от лявата страна.

След тези натоварвания се прави комплекс от упражнения с продължителност 15-20 минути, в чиито състав влизат V-образни коремни преси, коремни преси на шведска топка и вдигане на крака от вис.

Принципът е да се почива между сериите възможно най-малко. След подобно натоварване трябва да си дадете поне един ден почивка преди следващото занимание.

В края на всяко занимание с тежести Меган изгаря мазнините чрез спининг на стационарно колело. За целта тя върти половин час с ниско натоварване.

Може да се каже, че Меган Фокс използва хибридна тренировка за по-голяма ефективност и пестене на време.

Както виждате, за да се постигне максимален ефект се използват занимания с тежести, които активират мастните клетки, а след това се прави ниско интензивно кардио, при което тялото използва мазнините като източник на гориво. Резултатът може да видите във филма Transformers.

Автор - снимка

КоментариКоментари