IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секси тяло като на Кели Брук

31 януари 2012 13 00

Макробиотична диета и много танци правят модела неустоим за мъжете

Снимка: FHM

Снимка: FHM

Кели Брук е от жените, които събират мъжките погледи. Не само заради пищния си бюст, а и заради извивките по тялото си, които изглеждат доста здравословни. Тя не е от жените, които са определяни като "ходещи солети", а точно обратното – съблазнителна, знойна хубавица с топло излъчване и грациозно тяло.
Моделът признава, че ключът към нейната прелестна физика са танците, които предпочита пред традиционната аеробика. Но пък само с танци не става!

Диета
Мис Брук е страстен почитател на макробиотичното ядене. Това не е точно диета, начин на живот. Дневният порцион в този хранителен режим съдържа основни продукти – различни зърнени храни, бобови култури, семена и допълнителни продукти, които се включват в менюто в определени количества. Пълнозърнестите житни растения представляват около 50% от дневното меню. Около 20-30% са зеленчуците – зеле, броколи, карфиол, тиква, магданоз, ряпа, кромид лук, зелен лук, моркови. От време на време могат да се включват (2-3 пъти седмично) краставици, целина, маруля, гъби и копър. Не бива да се ядат всеки ден картофи, домати, патладжани, чушки, спанак, цвекло, тиквички, аспержи и авокадо.

В макробиотичната диета има място и за бобовите култури - 5-10% от менюто. Морските водорасли са задължителни, защото съдържат ценно минерали и витамини. Допълнителните продукти са риба (1-3 пъти седмично), плодове и плодови десерти от пресни или сушени плодове, препечени семена и ядки – тиквени и слънчогледови семки, сусам, орехи, фъстъци и лешници.

Принципите на макробиотиката изискват човек да се храни само когато е гладен и да дъвче храната старателно (около 50 пъти всяка хапка), като храненията са максимум до 3 на ден.
Разбира се, Кели не винаги успява да се придържа към този режим, защото моделът от време на време се отдава на изкушенията. „Обожавам чийзбургери, това е най-голямата ми слабост", издава Брук.

 

Спорт и упражнения
Кели обожава танците и използва всяка възможност да танцува. Тя залага и на кардио тренировките и на пилатес. Моделът признава, че лесно се отегчава и затова променя непрекъснато тренировките си, само и само да бъде мотивирана. А вдъхновението са танците, така че тя често прилага движения от тях в другите упражнения. Също така Брук прави серии с дъмбели, за да укрепи рамената, гърба и ръцете си и обича да се занимава с топките, върху които вае стомах, бедра и дупе.
Сексапилната брюнетка се раздвижва и с джогинг и водна аеробика.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари