IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чудеса за тялото в рамките на 15 минути

23 февруари 2012 09 30

С постоянство ефектът е сигурен!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Непрекъснато ви казват, че само 15 минути на ден са достатъчни, за да поддържате тялото си във форма и това е така! Кардиотренировките са на особена почет за намаляването на мазнините и усилването на метаболизма, но при тях времето е повече от 35 минути. Ако успеете да правите кардио (тичане, степер, кростренажор, велоергометър, скачане на въже или под друга форма) по 3-4 седмично – няма да сбъркате. В ежедневието обаче и 35 минути са кът!

Затова пък може да ги намалите до 15. Ето две незаменими упражнения, които без проблем можете да правите у дома рано сутрин или вечер преди да се отпуснете пред телевизора. Старайте се да намерите време 4-6 пъти седмично за тях.

Упражненията се извършват без почивка, като повтаряте цикъла три пъти с една минута разстояние, между отделните кръгови повторения.

Клякане:

Клякането е незаменимо, това вече го знаете. Важно е обаче и да клякате правилно, за да нямате проблеми с коленните стави. Краката са разтворени на широчината на раменете, а пръстите сочат напред. Гърбът е изправен и при клякане свиването в коленете е все едно ще сядате (няма нужда от по-дълбоко клякане) под прав ъгъл, така че дупето да е успоредно на пода. Правете клековете с гирички от по 2 кг в ръце. Ръцете ви са опънати отстрани на двете бедра и не се сгъват при движението. Постепенно се изправяте до изходна позиция. Повторете без почивка 12-15 пъти.

Гръдна преса:

Снимка: Dreamstime

Легнете на лежанка или ако имате топка за упражнения (както е на снимката). Дъмбелите са в двете ви ръце които свивате, докато не станат успоредни на пода. Лактите не трябва да падат по ниско от линията на раменете ви. След това опъвате ръцете отново нагоре. Правете 12-15 повторения.

Двете упражнения се повтарят едно след друго без почивка между тях. Почивката е между сериите. Приятна тренировка!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари