IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесни упражнения за раздвижване в офиса

4 май 2012 09 40

Защото за тялото е неестествено седенето по 8 часа

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

За да се справите с обездвижването заради седенето зад бюрото по цял ден, важно е да намерите спорт, който ви подхожда на характера и интересите и да практикувате два-три пъти в седмицата. Още по-добре е да си изработите комплекс от упражнения за около половин час, които да изпълнявате всеки ден след работа. Но още по-добре е да направите така, че осемте часа пред компютъра да не сте напълно статични. Ето някои упражнения, които може да правите на работното място:

Завъртания на глава и шия: Наведете главата напред, така че брадичкара да е върху гърдите и отпуснете раменете. Движете главата си бавно в широки кръгови движения. След като сте направили един кръг в едната посока, направете кръг в другата посока. Повторете това 6 пъти във всяка посока.

За коремните мускули: Застанете изправени с ръцете на коленете. Издишайте и докато го правите, стегнете коремните мускули като ги изтеглите колкото се може повече навътре. След това вдишайте. При издишването отново стегнете коремните мускули. Повторете упражнението 10-15 пъти.

Повдигане на петите и пръстите на краката: Наклонете се напред с ръцете на коленете отново. Сега стегнете мускулите на прасеца и бавно вдигнете петите от пода. След това отново отпуснете петите на пода. След това вдигнете пръстите на краката колкото се може повече към пищялите, задръжте за няколко секунди и след това ги свалете на пода. Повторете упражнението 10 до 15 пъти.

Извиване на тялото: Повдигнете лактите си до нивото на раменете. Сега бавно се завъртете надясно колкото се може повече, но без да са напрягате и без да изпитвате болка, след това сменете посоката. Повторете около 12 пъти във всяка посока.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари