IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1 топка, 4 маси, 4 играча = нов спортен хит за лято 2012

22 май 2012 13 20

Кой каза, че всичко ново е добре забравено старо? В този случай новото е компилация от почти всичко старо

Снимка: Hantis.net

Снимка: Hantis.net

Играчите използват ръцете си и една топка за тенис, която удрят с цел да отстранят противник от другия отбор, което става, ако топката тупне два пъти на някоя от масите или падне на земята и излезе извън игра. За разлика от тениса на маса обаче играчите имат право да удрят два път топката преди да я пратят в противниково владение, да се движат навсякъде и да я карат да отскача от всичко, което заобикаля игралното поле - стени, дървета, стълбове т.н.

Вариантите за игра за два: да се играе за точки или, за да се включат повече отбори, да се редуват и въртят на ротационен принцип почти едновременно. Играта е много динамична и експертите в нея достигат до доста акробатични постижения, докато се опитват да задържат топката във въздуха.

Хентисът продължава да набира популярност, а двигателите зад този процес са изобретателите му – Такстън Маршал, Бен Фатерий и Джейсън Джонс. Те полагат доста усилия да спечелят последователи и амбициите им са големи. Спортът си има официален алманах с правила, патент, уеб сайт, лого и много клипове с инструкции и демонстрации.

Вижте някои от тях и влезте в крак със спортните тенденции на лято 2012! Снимки можете да разгледате и в нашата галерия.

КоментариКоментари