IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се разтегнем правилно за аеробика

19 декември 2005 13 54

Нови изследвания показват, че разтягането (стречинга) не е нужен при всички видове спорт, защото то предпазва мускулите само за много кратък период от време

Как да се разтегнем правилно за аеробика

Нови изследвания показват, че разтягането (стречинга) не е нужен при всички видове спорт, защото то предпазва мускулите само за много кратък период от време.

Все пак повечето специалисти все още смятат, че при аеробиката е хубаво да се разтягате както преди така и след всяка тренировка. В много спортни центрове дори се прави разтягане по време на самата тренировка.

Разтягането всъщност прави мускулите по-меки и позволява по-леко да се правят упражненията.

Важно е, когато се разтягате, да правите леки, бавни и внимателни движения, които не напрягат тялото прекалено много.


Полезни съвети за трениращите аеробика.

1.За жените е почти задължително да носят спортен сутиен, когато са на тренировка. Спортния сутиен много ще улесни тренирането.

2.Човек не трябва също така да е пестелив, когато избира обувки за аеробика. Най-добре се тренира със специални обувки за аеробика с въздушните си камери, които едновременно ви дават стабилност и ви помагат по-лесно да изпълнявате упражненията без излишно да натоварвате крака. Най-добре, когато сте в спортния магазин, попитайте персонала за съвет, но не бързайте с покупката. Ако сметнете за нужно, посъветвайте се и с треньора си преди да изберете определен чифт обувки. Добрите обувки за аеробика могат да ви предпазят от доста травми.

3.Друг добър съвет, който можем да дадем на тези, които тепърва ще се захванат с аеробика, е да подредите приоритетите си много добре преди да започнете. От това ще зависи изборът на тип упражнения и интензитета на трениране.

Има голямо значение дали крайната ви цел е да свалите килограми или да тонизирате тялото си например.

За да вземете най-доброто решение, най-напред прочетете описанията на всички видове упражнения, които ще намерите на нашия сайт, а след това можете, ако искате да се посъветвате с треньора в спортния център, който сте избрали.

4.Проучете добре цените в различните спортни центрове, както и разбира се качеството на услугите, които предлагат там. Със сигурност е най евтино да си купите месечна или годишна карта за тренировки, след като се убедите, че сте напълно доволни от определен спортен център.

5.Определете добре нивото на подготовката си преди да започнете да тренирате. Бъдете реалисти и не се водете сляпо от големите си амбиции. Например, ако сте все още начинаещи, в никакъв случай не се записвайте в група за по-напреднали. В най-добрия случай няма да се справяте с темпото и няма да получавате желания резултат от тренировките – те само ще ви натоварват вместо да ви отпускат, да ви тонизират и да ви карат да се чувствате добре.

В най-лошия случай може всичко да свърши с някоя травма. Затова е по-добре да се запишете на по-ниско ниво и след това да се преместите. Във всеки случай имайте предвид, че бавно, но сигурно ще напреднете, ако тренирате с удоволствие и усърдие.

Екипът ни ви пожелава спорно трениране и късмет!

КоментариКоментари