IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разберете кой е най-подходящият спорт според домашния ви любимец

19 декември 2005 14 11

Всепризната истина е, че хората, които отглеждат куче или котка у дома, изграждат трайна емоционална връзка със своя любимец

Разберете кой е най-подходящият спорт според домашния ви любимец

Всепризната истина е, че хората, които отглеждат куче или котка у дома, изграждат трайна емоционална връзка със своя любимец. Психолозите са установили, че и самият избор на домашната животинка разкрива характера на човека, който го е избрал.

"Нашите любимци са продължение и израз на нашата самоличност"' - твърди американският психолог д-р Дилън Ентин.

Оказва се обаче, че има зависимост между вида и породата на животното, което гледате и вида спорт, който е подходящ за вас.

Открийте и вие някои специфични черти за самите себе си, както и подходящия за вас спорт, според породата куче или котка, която си имате у дома. Все пак не забравяйте, че най-добрият начин да се погрижите за формата си, е просто да се забвлявате навън или у вас с вашия домашен любимец. Една продължителна разходка в парка или игра вкъщи ще ви накара да се почувствате по-здрав и ободрен, да намалите стреса и да зарадвате вашия домашен любимец.

Немска овчарка

Вие имате чувство за достойнство и притежавате вътрешна сила. Готови сте да защитите всеки ваш близък в случай на беда. За вас са подходящи силовите спортове – културизъм, бодибилдинг, гребане, както и джогинг.

Коли

Вие сте грижливи и добронамерени, но запазвате и известни резерви към околните.

Търпеливи и внимателни - това са вашите типични черти. Не ви липсва и известна палавост, затова знаете как да се забавлявате.
Идеални спортове за вас – тенис на корт и ски.

Ретривър

Макар че предпочитате да живеете на открито и пращите от енергия, вие сте тих и интровертен тип. Вие сте идеалният човек за работа в екип. Баскетболът, волейболът и груповите спортове са най-подходящи за вас, защото изваждат вашата индивидуалност.

Дог

Подобно на вашето куче и вие притежавате достолепна осанка и имате изискано поведение. Може да изглеждате суров, но всъщност сте спокоен и уравновесен човек. Просто сте идеалният тип за голф-играч, риболов, като също така идеално ви подхожда и скуоша.

Кокершпаньол

Вие сте домошар, обичате уюта и удобния диван вкъщи. Любимите ви занимания са четене, музика и изкуства. Макар че сте стеснителни, проявявате сърдечност към хората, с които дружите. Вашата сила са плуването, футбола (даже и за дамите) и ските.

Пудел

Обичате да сте център на внимание. Артистични, творчески и чувствителни, вие сте убедени, че външният вид има важно значение в контактите ви с хората. Спортове, където можете да се показвате и хората да ви се възхищават, са вашето признание. Фитнесзалата е вашата арена. Аеробиката, където се справяте най-добре с упражненията, е вашата сила.

Доберман

Вие сте енергични и обичате забавленията, излетите и изобщо купоните. Ненавиждате затворените пространства. Ставате агресивни, ако обстоятелствата го наложат. Изразходвайте вашата енергия на открито – баскетбол, футбол, сърф и скейтборд (сноуборд) – екстремните спортове са точно за вас – спортно катерене, имате смелост да скачате с парашут и бънджи.

Булдог

Привидно сте груб и суров човек, но имате златно сърце. Внимателен и нежен, вие проявявате етично отношение към околните. Хич не сте спортен фен, това за вас си е загуба на време. За вас най-прилягат леките разходки в парка или лек стречинг вкъщи.

Ирландски сетер

Лесно се отпускате пред непознати и сте добросърдечни и любвеобилни към приятелите. Колективните спортове са много подходящи за вас – футбол, баскетбол, волейбол, хокей, хандбал.

Персийска котка

Вие сте горда, независима и самоуверена личност. Като котката ви усещате, че заслужавате да вземете най-доброто от живота. Обичате лукса. Тенисът на корт е вашето призвание, ездата и карането на колело също. Обичате да сте сами, когато спортувате.

Сиамска котка

Общителни и контактни, вие обичате да сте в шумни
компании и да водите оживен разговор. Нещо отвътре ви тласка да сте непрекъснато в крачка. Жизнеността и атлетичната ви походка са вашата "визитна" картичка. Фитнесът и плуването ви се отразяват чудесно. По принцип водните спортове са вашата стихия.

Смесени породи кучета и котки


Имате добро сърце и умеете да се грижите и да съчувствате на близките си. Тъй като повечето животни от смесени породи са бездомни или идват от приюти, вие се грижите за тях в дома си с ясното съзнание, че спасявате един живот. Носите у себе си приключенски дух и не се колебаете да се възползвате от всяка предоставена ви възможност. Обичате да изразходвате енергия в тичане и плуване. Пробвайте да станете планинар – това е изключително подходящо за вас.

Екзотични любимци

Ако отглеждате в дома си маймунка, паяк или змия вие сте от хората, които обичат да са център на внимание. Особено държите да ви смятат за по-различни и нестандартни. Бойните изкуства, йога, тае бо и пилатес – това са спортовете, чрез които ще имате най-добра самоизява.

КоментариКоментари