IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изберем подходящ спортен екип

19 декември 2005 14 24

Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите сред изобилието от спортни дрехи

Как да изберем подходящ спортен екип

Вече сте решили какво да тренирате, но не знаете как да се облечете? Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите сред изобилието от спортни дрехи.

Правило 1: Винаги избирайте удобни дрехи, в които се чувствате добре и с които ви е приятно да тренирате. Залата не е моден подиум

Правило 2: Не пренебрегвайте качествотото за сметка на цената. Купете си екип, който да “издържи на напрежението” - тренировките се правят не по-рядко от два пъти в седмицата.

Правило 3: Вземете си два екипа, не повече. С течение на времето тялото ви ще се променя и ще имате нужда от нови дрехи, с които да тренирате. Така ще избегнете излишните разходи.

Правило 4: Подходящите цветове оказват влияние върху настрoението ви и желанието за тренировка. Изберете си тези цветове, които обичате най-много. Не бива да свързвате спортния си екип с неприятни усещания. Носете нещо, в което се чувствате добре.

Правило 5: Ако “хвърлите око” на много скъп екип, купете си го подарък за първите положителни резултати от тренировките. Така ще сте още по-силно стимулирани .

Ако ще спортувате в зала:
Изберете си тениска и къси панталони- почти всички мъже по света тренират така. Дамите спокойно могат да изберат прилепнало трико или потниче и къси панталонки. Добрият външен вид и спортуването не са съвсем несъвместими, дори напротив. Но никога не пренебрегвайте комфорта за сметка на добрия външен вид!

Ако ще спортувате навън:
При спортовете на открито, времето често поднася изненади. Не забравяйте да вземете със себе си лек блузон от непропусклива материя. Изберете такъв, който да не пречи на тялото да диша. По-голямата част от екипите на сноубордисите, да речем, са направени именно по това правило- не пропускат вятър и студ, но и не запарват .

Късите панталони и тениската са подходящи за топлите дни. За по-хладно време – суичър и спортен панталон. Бъдете предвидливи и винаги носете със себе си връхна дреха. По-добре е да сте облечени прекалено , а не недостаътчно. Лесно е да се свали ненужното по време на упражнения, нали!




КоментариКоментари