IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Power Plate – силата на вибрацията за оформянето на перфектно тяло

11 декември 2005 10 09

Power Plate е името на новия революционен уред, по който са запалени звездите и от двете страни на Атлантическия океан

Power Plate – силата на вибрацията за оформянето на перфектно тяло

Power Plate е името на новия революционен уред, по който са запалени звездите и от двете страни на Атлантическия океан .

Първите, които са го използвали, са руските космонавти, за да поддържат добра физическа форма. След това уредът е навлязъл в спортните зали.

Пауър Плейт е базиран на естествените рефлекси за разтягане на мускулите. Всяка мускулна група се стимулира чрез вибрация, която предизвиква движение на мускулите.

Уредът провокира между 30 и 50 свивания в секунда, което не може да се постигне с никой друг уред. Благодарение на тази интензивност, мускулите се използват между 95 и 97% от капацитета си. За сравнение, при обикновена тренировка, натоварването е до 40 %.

Уредът има електронно табло за управление, от което се настройва силата и честота на вибрации. Тренировките продължават по-малко от час, а за видими резултати са необходими месец и половина с тренировки два пъти в седмицата.

Задължително е заниманията да се провеждат с инструктор, като в Западна Европа цените са между 100 и 200 евро за десет сеанса.

Във френски спортни форуми общото мнение е, че уредът е изключително полезен и приятен за използване, но ефектът на отслабване и стягане изчезва бързо, ако тренировките се спрат.

У нас в момента Power Plate фитнес-зала има само във Варна.

КоментариКоментари