IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетна тренировка

18 декември 2005 13 10

Тренировъчната програма, която ви представяме е предназначена да възстанови организма ви от пролетната умора и да засили вашия тонус.

Пролетна тренировка

Тренировъчната програма, която ви представяме е предназначена да възстанови организма ви от пролетната умора и да засили вашия тонус.

Акцентът е в упражненията за коремна мускулатура и за крака. Програмата е напълно подходяща за напреднали и за начинаещи. Разликата е в броя на изпълняваните упражнения и серии. Идеалният вариант е програмата да бъде комбинирана с баскетбол и волейбол. Упражненията са за предимно за релеф и тонизиране на мускулната маса.

Правете упражненията три пъти седмично – понеделник, сряда и петък. За всеки ден има отделна програма, която трябва да спазвате. Не повтаряйте упражненията от понеделник в сряда, дори и да сте пропуснали някое, не го повтаряйте на другия ден или при следващия тренировъчен ден.

Използвайте такава тежест, че при изпълнението на последното упражнение да изпитвате трудност при завършване на движението.Внимавайте! Не се претоварвайте, защото може да получите травма.

Изпълнявайте последователно всички упражнения, като почивате по една минута между тях. Изпълнявайте по една серия от всяко упражнение.

След като свършите упражненията с тежести направете 50 метра спринт или потичайте на място в продължение на 1 минута.

Загряване

Разтегнете се внимателно след това правете леки подскоци и махове с ръцете, но не много енергични. Тичайте на място и редувайте с леки подскоци.

Програма за тренировките

КоментариКоментари