IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ластик за гъвкави и здрави мускули (видео)

31 юли 2012 06 00

Няколко упражнения за страхотни ръце

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ластикът не е само средство, с което децата си играят. Той е доста добър уред във фитнес залата и в дома ви, благодарение на който, изграждате здрави мускули и най-важното – гъвкави и добре оформени!

Разбира се, става въпрос за специалния фитнес ластик, а не този, на когото сте скачали пред блока като малки. Ластикът може да се използва за работа на всички мускулни групи, а сега ще ви представим група упражнения специално за ръцете.

1. Стъпете в средата на ластика, като разстоянието между краката ви трябва да е една педя. Сгънете ръцете в лактите, така че стиснатите ви длани да дойдат над рамото. Приклекнете с изправен гръб и леко наведен напред торс, така че рамената ви да не изпреварват коленете. Ръцете са в положение като при изходната позиция. Постепенно се изправяте като ръцете ви се повдигат едновременно нагоре, докато лактите се изпънат. Докато се изправяте, издишайте силно. После отново прикляквате, свивайки лактите и държейки юмруците над раменете.

Друг вариант на това упражнение е да увеличите разкрача. Стъпете в средата на ластика като разстоянието между стъпалата ви може да е на широчината на раменете или дори по-голямо. Това ще ви даде възможност да направите по-голям клек.

2. Стъпете отново в средата на ластика, този път краката ви са разтворени на широчината на раменете. Ръцете са опънати плътно до торса и движението се извършва от подлакътника. Без да отлепяте от тялото свивате първо едната ръка в лакътя, докато дланта ви докосне рамото и опъвате в изходно положение. Повтаряте с другата ръка.

Важно е да не кълчите тялото, нито напред, нито назад. То е изправено и силата идва от лакътя.

3. Третото упражнение е за трицепса и ви е необходима врата. Закачате ластика и заставате успоредно на нея с лице към нея. Ръцете отново са долепени до тялото, но този път изходното им положение е да са свити в лактите. Без да ги отмествате (лактите) с длани, сочещи към вратата, постепенно опъвате лактите, така че юмруците ви да сочат към пода. После връщате в изходна позиция и пак повтаряте.

Изпълнете всяко от упражненията по 12 пъти , а самия блок от упражнения – повторете 3 пъти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари