IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сноубордистът Шон Уайт: За мен няма край на сезона

3 януари 2006 14 35

Далеч не съм постигнал всичко и имам доста неща, които да науча - сподели една от най-младите сноуборд звезди в Америка

Сноубордистът Шон Уайт: За мен няма край на сезона

Едва 19-годишен, професионалният сноубордист Шон Уайт е участвал на десетки сноуборд състезания, като X Games, Honda Session at Vail и Nippon Open в Япония.

Пропътувал е света, като е снимал филми за 5 различни компании, а с брат си Джеси имат дори собствена линия за облекло под крилото на гиганта Burton.

Преди седмица засне реклама за Playstation Portable, а ден след това му направиха и скрита камера в предаването Punk'd по MTV.

Пред списание MF, Уайт споделя някои от тайните на успеха си, както и дава съвети на останалите, които искат да го последват.

Ти си на върха на славата в сноуборда, а си едва на 19. Чувстваш ли се като краля на планината?

Мисля, че тази година бе доста добра за мен след като спечелих доста състезания. Но в края на краищата не се представих на едно от най-важните, а именно X Games, където всеки те забелязва. Това просто беше лош късмет, пък и имах травма на коляното.

Ти си успял да постигнеш много със сноуборда. Как стигна до тук?

Далеч не съм постигнал всичко и имам доста неща, които да науча. Ще се опитам да се класирам за Олимпийските игри, защото съм го искал още откакто съм бил съвсем малък.

Как тренираш уменията си извън сезона?

За мен всъщност няма такова понятие като край на сезона. Винаги, когато приключа за момент тренировките със сноуборда, се захващам със скейтборда.

Винаги си оставям поне по 3 месеца за скейт. Тази година дори спечелих и първото си професионално състезание по скейтборд. Щом зимата свърши, аз веднага започвам да мисля за лагери, дъски и рампи и забравям за проблемите, като например, каква вакса да сложа на дъската си преди спускане.

По твой дизайн от Burton произвеждат цяла серия. Как се забърка в това?

Честно казано тук конците дърпа брат ми Джеси, но все пак и аз се занимавам дoстатъчно.

Все пак искам като излезе дреха, която носи моето име, тя наистина да е страхотна, защото знаете, че има много пичове, които имат собствени линии, а никога не са виждали тези дрехи, преди те да се появят на пазара.

Някога представял ли си си, че сноубордът ще те отведе толкова
надалеч?

Когато бях по-малък, нещата бяха далеч по-различни. Като хлапе правех всичко възможно да се появявам по списанията и да дам най-доброто от себе си. Баща ми дори ни построи халф пайп, за да тренираме. После семейството ми изтегли заем от 50 хиляди долара срещу къщата ни, за да ми помогнат да започна и то в момент, когато X Games състезанията едва започваха и този спорт не беше нещо кой знае какво.

Спомням си, че нямахме пари за хотел и спяхме на каравана, цялото семейство – 5 човека. Често ни се е случвало да прибираме и непознати хора да спят при нас. Именно тези спомени ме карат да оценявам това, което е сега.

КоментариКоментари