IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Олимпийско вдъхновение

15 август 2012 08 40

Как да се чувствате като медалисти

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

След като това лято станахме свидетели на Олимпийските игри в Лондон, някак си неусетно спортният дух завладя повечето от нас. Спортът е здраве и необходимост. Може да бъде и наслада, стига да знаете как да го постигнете. Предлагаме ви няколко забавни начини да „освежите“ тренировките си, всички инспирирани от Летните олимпийски игри.

1. Конкурирайте се

Следващия път, когато решите да тренирате, независимо дали това ще е във фитнес залата или в парка, съберете още няколко приятеля. Надпреварвайте се с тях. Определете спортни дисциплини – като коремни преси, лицеви упори или бягане. Нека всеки покаже максимума от себе си. По този начин ще се забавлявате, ще имате стимул да дадете най-доброто от себе си и ще получите супер интензивна тренировка.

2. Опитайте нов спорт

Ако сте били от хората, които са следили отблизо Олимпиада, значи сте попадали на много спортове, които иначе никога не бихте следили. Всеки спорт има своята индивидуалност и своя чар. Опитайте нещо ново – когато сте на море или на басейн, разделете се на отбори и играйте на водна топка. Или наемете каяк. Важното е да опитвате нещо ново.

3. Награждавайте се

Не е нужно да получите истински златен медал, за да се чувствате като медалисти. Задайте си допълнителни километри за бягане или упражнения във фитнеса и когато ги направите, наградете себе си с някой малък подарък.

4. Предизвиквайте се

Атлетите от Олимпиадата нямаше да са това, което са, ако бяха запазили тренировките си на едно ниво. Трябва да се подобрявате. Говорете с треньора във фитнеса за промяна на упражненията ви или просто добавете повече повторения там, където усещате, че вече не се натоварвате достатъчно.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари