IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На фитнес с деца: Mисията е възможна

23 октомври 2012 14 00

Намерете спортен комплекс, който може да забавлява цялото ви семейство

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всеки родител, знае колко неприятна е дилемата: След работа на фитнес ли да отида, или да се прибера при децата? Ето защо би било чудесно да намерите решение на този въпрос като откриете фитнес зала, която да е подходяща, както за вас и половинката ви, така и за вашите деца. Място, където цялото ви семейство да може да поддържа здравето и добрата си форма.

Започнете със съставяне на списък от възможности – всички фитнес центрове, които преминават по маршрута ви от дома към работата ви и през детската градина/училището на вашето дете/деца.

Места, покрай които сте минавали многократно, но така и не сте прекрачили прага им. Спортни клубове, за които сте чували добри отзиви от познати и приятели, но все отлагате да посетите.

Използвайте тези критерии, за да откриете точния семеен фитнес:

Фитнес зала с програми за деца

Какво по-лесно и удобно за вас, от това вие да се потите в кардио залата, а децата ви в същото време да плуват в басейна на долния етаж на комплекса под зоркото око на треньор? Изобщо огледайте се за спортни центрове, които предлагат занимания за деца привечер или в събота и неделя и докато те тренират с инструктор, вие да можете да топите мазнини във фитнеса.

Тази идея е много по-добра от варианта да влизате в залата с децата и те да дишат прашния въздух и аромата на пот. Другият вариант, ако детето/децата ви са още малки е да се спрете на спортен център, в който има детски клуб за игра с аниматор.

Намерете фитнес в близост до извънкласните занимания на децата

Ако ви се налага да водите децата си два-три пъти седмично след работа на хор, пиано, английски, балет, карате, гимнастика или нещо друго, използвайте времето докато те се обогатяват, за да спортувате. Това е по-разумно отколкото да чакате детето в някое кафене.

Със сигурност някъде наблизо има спортен център с удобен паркинг. Ако предпочитате групови занимания като йога, аеробика, тае-бо и т.н. - просто съобразете графиците им с този на дейността на детето ви и си оставите малък аванс за преобличане и път.

Намерете фитнес, който можете да си позволите

Вече им а спортни центрове, които предлагат семейни клубни карти с най-различни отстъпки. Да си купите такава карта ще бъде доста по-изгодно за вас, отколкото всеки път да плащате престоя си в клуба за всички членове на семейството си, което може да стигне и до 50 лева на посещение.

Намерете фитнес зала, в която да се чувствате комфортно

Не пропускайте да обходите всички зали, които са ви удобни като местоположение и да ги разгледате в детайли. Да видите дали съоръженията и уредите са модерни и добре поддържани, дали водата в басейна е чиста, дали в съблекалните хигиената е добра, дали персоналът е любезен и информиран, какъв тип посетители ходят да спортуват там и т.н. След като ги разгледате ще можете да прецените къде ще се чувствате най-удобно и комфортно докато тренирате, а децата са на около.

Ако все пак децата са с вас в залата

Накарайте ги да участват в тренировката. Ако няма на кого да оставите детето/децата изберете си спорт, по който ще можете да ги увлечете и тяхс. Например, йога, зумба или плуване. Така, докато горите калории ще можете да им покажете това-онова.

Ако един спорт е скучен за детето, заведете го следващия път на нещо друго – на степ аеробика (могат да играят с гирите и степовете), на фит-бол (да играят с топката), в зала за кардио тренировка (да ходят на пътеката) и т.н.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари