IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фитнес в полунощ е хит сред звездите

16 ноември 2012 09 00

Натовареният им график ги кара да тренират по тъмно

Риана е свикнала да псортува по тъмно.Снимка: Splash news

Риана е свикнала да псортува по тъмно.Снимка: Splash news

От жонглирането с работния график, до социалните срещи на чашка кафе – животът се превърна в една надпревара с часовника. А тези, които искат да намерят време за да се погрижат за физическата си форма, стават все по-изобретателни.

Редица изследвания показват, че най-ефективна е тренировката сутрин и то преди ядене, защото тогава се черпят мазнини от запасните депа на организма. Не винаги, обаче успяваме да се съобразим с подобни препоръки, поради липса на време.

Какво остава за звездите, чийто работен ден не е нормиран и обикновено не влиза в общоприетото работно време в часовия диапазон 9-19ч. По тази причина те все по-често посещават фитнеса във време, в което отдавна всички нормални хора са в леглото.

Ново проучване показва, че един на десет влиза в залата в промеждутъка 22-6 ч. Като 52 % от тези посещения са около полунощ. Заетите спортни натури (83 % от наблюдаваните) предпочитат да тренират в зали, които са отворени денонощно, пише още Daily Mail.

Със своите напрегнати работни програми известните личности поставиха нова модна вълна за трениране по тъмно. Риана е сред дамите, които често са засичани по анцуг и сакче в часовете след 22 ч.

Според треньора Агу Нунес спортуването в късните часове се е превърнало в практика на барабдоската, дори това да означава полунощ. „Тренираме, когато е готова. Дори, ако сме на път и е 2 ч. след полунощ. Аз съм на нейно разположение 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието", каза той пред сп. Grazia.

По повод нощната, спортна тенденция Джон Треарн, който е главен изпълнителен директор на групата The Gym и е автор на изследването, казва: „Има огромен брой хора във Великобритания, чиито работни графици не позволяват да тренират по светло".

Вие спортували ли сте някога в полунощ? ...Без да броим танците, разбира се!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари