IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добър фитнес приятел

30 януари 2013 07 40

Всички се нуждаят от дружка, заради която да имат по-силна спортна мотивация

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Руби Уорингтон е журналистка, работеща за Daily Mail. Тя представя най-новите тенденции в спорта и лайфстайла директно от Ню Йорк. В последната си статия Руби разказва за съдбовната си среща с жена, на име Франческа. Докато обядват, двете разбират, че споделят една и съща страст – DVD-то Brazilian Butt Lift Workout на Леонардо Карвальо. Леонардо е известен с това, че тренира моделите на Victoria’s Secret.

Следва уговорка за първата обща тренировка на Руби с Франческа. В този момент Руби осъзнава, че вече има своя първи ФПЗ (фитнес приятел завинаги, на английски език FFF – fitness friend forever). Абревиатурата идва от популярното BFF – best friends forever (от английски – най-добри приятели завинаги). Терминът FFF е измислен от Аманда Фрийман, създател на йога тренировка, пише вестник Daily Mail.

Както знаем, общите интереси могат да сближат изключително много двама или повече души. Това изгражда силна връзка между тях. Особено важно е човек да намери някой, с когото да посещава заедно фитнес залата или някой друг спорт. По този начин той има стимул и мотивация да не пропуска тренировка, както и близък приятел, с който може да споделя и друго, освен спортната си страст.

Влиянието на приятелите ви е наистина силно, дори вие да не го осъзнавате. Скорошно изследване показва, че ако човек има приятели с наднормено тегло, то най-вероятно и на него самия ще му бъде трудно да отслабне с няколко килограма.

Спортът, като всяко друго занимание, може наистина да сближи двама души. При късмет фитнес приятелят може да се превърне в истински такъв, особено, ако откриете и други общи черти помежду си. Много изследвания показват, че тренировката с приятел е по-приятна и ефективна. Вашето тяло произвежда много повече ендорфин, което ви кара да се чувствате чудесно.

Според Руби социалните медии са страхотен вариант да намерите своя фитнес приятел завинаги. Не всеки може да бъде достатъчно смел, за да заговори други хора директно в залата. Затова по-лесната възможност е с помощта на интернет. Във Facebook например, има много групи за различни спортове. Достатъчно е да се присъедините там, да коментирате и да бъдете активни.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари