IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фитнес-уред от бъдещето превръща упражненията в танц

18 април 2006 12 32

Революционна система за упражнения представи фирма Атама в столицата

Фитнес-уред от бъдещето превръща упражненията в танц

Новият фитнес уред, наречен Кинезис, всъщност е съвкупност от три различни уреда. Движенията са свободни и естествени, като се основават на съпротивление и гравитация в триизмерно пространство.

Всички елементи са скрити зад стена, като отвън се подават само необходимите за самите упражнения части.

Възможностите на новия уред бяха показани от инструкторите на фирмата, които бяха превърнали упражненията в изящен танц на фона на отпускаща музика.

“Целта на Кинезис е да се развива в хармония и тялото, и душата”, каза на представянето изпълнителният директор на фирмата Татяна Карабоикова.

С помощта на този уред могат да се правят близо 250 упражнения, включително и да се симулира плуване, което, както е известно, развива комплексно всички мускулни групи.

“При новия уред няма опасност от “неправилно” изпълнение на движенията, както е при стандартните уреди. При изпълнението на едно упражнение се натоварват различни мускулни групи в такава комбинация, която няма как да се постигне при други упражнения”, обясни един от инструкторите по време на презентацията.

Тежестите, с които се правят упражненията, могат да се регулират, което прави уредът подходящ както за “сериозни” тренировки на запалени фитнес-маниаци, така и за рехабилитационна гимнастика след травми.

Кинезис е снабден с интерактивен екран, който дава възможност за визуализиране на упражнение, помощ при избора и изпълнението на движенията.

Вижте как изглежда новият уред тук


КоментариКоментари